Circus Altius Fortius

Årets langrennssesong forventes å bli en spennende opplevelse, med flere nye øvelser på programmet. Ved å flytte det hele inn på stadion har man nå løst problemene med snømangel, og samtidig åpnet for et bredere spekter av sprintøvelser. Både 100 m og 200 m fristil forventes å gå rett hjem på kontinentet. Ikke nok med at første mann i mål vinner; man ser dessuten utøverne hele tida, og det er i praksis umulig å miste konsentrasjonen før konkurransen er over.

Men også andre grener har fått en ansiktsløfting. I hopp erstatter man nå stilkarakterene med logoene til de viktigste sponsorene. Og skiskyting blir enda mer nervepirrende enn tidligere, nå som strafferunden legges rett bak skyteskivene.

Men man hviler som kjent ikke på laurbærene innen idretten. Jack Rogue i IOC har blitt spurt om planene for de olympiske øvelser:


– Hvis idretten skal beholde sin appell, må den følge med i tida, sier Rogue. Det gjelder å finne det lille ekstra som fenger et moderne publikum, og samtidig ivareta den olympiske tradisjon. Vi ser bl.a. på nye kombinasjoner av kjente elementer…

– Noen eksempler?

– Ingenting er avklart ennå, men vi har mange spennende konsepter under vurdering. Parallell-hopp, f.eks. Hekke-langrenn. Fellesstart i utfor. Naken-slalom. Vi får se.

– Andre ideer?

– Vi går inn for å arrangere OL oftere. Ja, VM også. I alle grener. Slik det er nå må jo TV-kanalene vise massevis av repriser for å fylle opp tida som er satt av til sport.

– Noe nytt når det gjelder doping?

– Nja… nei, der er vi mer skeptisk. Det blir neppe egen øvelse til 2010, ihvertfall.

Se også: Kjære sporten

This entry was posted in Frustrasjoner, Tant & fjas. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *