Skriftlig presisering av noen uskrevne lover

Køer og trengsel

§1) En kø er et veldig enkelt konsept: først inn – først ut. Og såframt ikke noe annet er opplyst, gjelder den for alle. Joda, for deg som har det travelt også!

§2) Når du har betalt i butikken er det ikke lenger nødvendig å bli stående rett foran kortleseren. Telling av småpenger, kontroll av kvittering samt romstering i håndveske kan med fordel utføres et annet sted.

§3) Hvis du går i kø, f.eks. i byen en lørdag formiddag, og møter på kjentfolk: trekk litt til siden før du slår av en prat. Det kan nemlig tenkes at de som kommer bak deg ikke har anledning til å stå der sammen med deg.

Konserter

§1) Til dere som tar med små barn på konsert: slutt med det. Få tak i barnevakt, eller utsett konsertbesøkene til barnet vokser opp.

§2) Det er OK å snakke høyt til sidemannen hvis musikken er så høy at det er umulig å forstyrre noen. Ellers ikke. Det blir f.eks. ikke OK bare fordi man sitter i grupper rundt små bord, eller fordi det serveres alkohol. Husk: musikken blir ikke til bakgrunnsstøy for alle andre i lokalet bare fordi du har promille.

Propaganda

§1) Det er helt unødvendig å ringe på hos folk og spørre om de har hørt om Jesus. Alle har det. Det dreier seg tross alt om verdens mest leste bok. Historien har sirkulert verden over i mer enn to tusen år. De som ikke har fått dette med seg nå er uansett neppe i stand til å forstå hva du sier.

§2) Hvis du har mer på hjertet kan du eventuelt legge igjen brosjyrer i de postkassene som ikke er merket med «uadressert post, nei takk». Dermed kan folk ta kontakt selv hvis de synes det virker spennende.

På forhånd takk.

This entry was posted in Frustrasjoner. Bookmark the permalink.

3 Kommentarer til Skriftlig presisering av noen uskrevne lover

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *