Agurk-mix

På grunn av ferieavvikling har jeg blitt hengende noe etter i de viktigste sakene og debattene, men nå begynner jeg omsider å komme ajour:

  • Livsvisdom. Stylisten Jan Thomas mener at de tar grundig feil som tror jobben hans bare dreier seg om det ytre. Det må starte i det indre, sier han. Med selvtillit og ro. Og tarmskylling.
  • Kremmerne kommer! Det som for noen er en meningsfylt aktivitet, er for andre primært en mulighet til å tjene seg rik. Denne gangen er det blogging. Det burde kanskje være et hint at bloggere som har skrevet godt i årevis stort sett ikke har hatt nevneverdige inntekter av det, men neida; kremmerne vet hva som skal til. Hype og overdrivelser! Reklame – gjerne istedenfor innhold. Bilder av jenter i pene klær. Bilder av jenter uten klær. Med andre ord: mer av det samme gamle, men nå altså med merkelappen «blogg».
  • Høyttenking. Tenkerne i tenketanken Civita tenker og tenker. Kristin Clemet, f.eks, har kommet fram til at fri innvandring er både smart og riktig. Hun vil «sannsynliggjøre det som høres helt uvirkelig ut å gjøre», som hun sier. Jeg vet ikke om hun har fått med seg at ideen har vært jevnlig debattert i årevis, men det spiller kanskje ikke så stor rolle? Blant de «nykonservative» blir jo gamle tanker som nye. Det er tross alt det konseptet går ut på. Hun slipper heldigvis å få testet ideen i praksis, ettersom «nabolandene opprettholder sine stengsler».
  • Moral. En amerikansk politiker har vært utro mot sin kone. I USA mener man visst at sånt er en viktig del av nyhetsbildet.
  • Snobbe-test. Jeg har tatt Hege Ulsteins «er du en ufordragelig snobb uten snev av selvinnsikt»-test. Jeg er glad for å kunne si at jeg strøk jeg med glans! NB: Vær oppmerksom på at testen er kamuflert som en omtale av FrP-velgere.

Sånn! Nå kan høsten komme.

This entry was posted in Frustrasjoner, Media. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *