Om menn og klær

Debatten om moteblogging har antydet at en del menn har problemer med å anerkjenne klær som en interesse, på linje med matnyttige og oppbyggelige hobbyer som datamaskiner, fotball og star wars-figurer.

Og vi er nok, jevnt over, mindre interessert i klær enn det kvinnene er. Dette må imidlertid ikke forstås som at vi er likegyldige til hva vi har på oss. Langt ifra! Vi gjør oss bare opp en mening om det på en litt annen måte enn kvinnene. For mens kvinner gjerne har klare oppfatninger om hva de liker, og velger utfra det, tar vi menn utgangspunkt i hva vi ikke liker. Og velger det bort.

Man skulle kanskje tro at vår metode er den mest omstendelige og tidkrevende, men det er faktisk stikk motsatt. For kvinnene har så mye de liker. De løper fra butikk til butikk, faller for det ene plagget etter det andre, og ender gjerne opp med å kjøpe dem alle sammen.

Vi menn trenger ikke tenke på hva som er uaktuelt; vi styrer unna på refleks. Og når vi i tillegg har som krav at plaggene skal passe, ikke koste altfor mye, og dessuten ligge godt synlige i den første og beste klesforretningen vi ramler innom, så gir resultatet som regel seg selv. Enten finner vi noe1 som er greit med en gang, eller så går vi og tar en øl2 i stedet.

«Clothes make the man. Naked people have little or no influence on society»
    – Mark Twain

Se også: Floken moteblogger!


  1. Motetips for herrer: Husk at jo mer in klærne er i en periode, desto mer idiotiske virker de når de blir umoderne. Så hvis du ikke kjøper klær oftere enn en gang i året, bør du velge plagg som du kjenner igjen fra sist du var i butikken. Disse blir aldri teite, bare kjedelige. Og kjedelig er helt utmerket.
    Lykke til!
  2. En utmerket hobby!
This entry was posted in Kjønn, Tant & fjas. Bookmark the permalink.

25 Kommentarer til Om menn og klær

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *