Stille avvikling av rettsprinsipper

At EU-direktiver blir innført i Norge uten debatt er ikke noe nytt. Det er imidlertid ganske oppsiktsvekkende at datalagringsdirektivet knapt har vært nevnt i media. Direktivet, som snart skal gjøres gjeldende, pålegger nemlig tele- og internettselskaper å lagre all tele- og datatrafikk i lengre tid. Datatilsynet beskriver det slik:

«Mens politiet tidligere satte inn målrettede tiltak mot enkeltpersoner eller grupper som var mistenkt, vil nå hele befolkningen være overvåket.»

Les mer om saken hos f.eks. Virrvarr og Vox Populi. Sistnevnte har også laget et opprop mot direktivet, og jeg oppfordrer leserne mine til å skrive under.

This entry was posted in Overvåkning, Samfunn & politikk. Bookmark the permalink.

4 Kommentarer til Stille avvikling av rettsprinsipper

 1. Måtte innse i dag at jeg begynte å bli nysgjerrig på dette direktivet, og leste derfor litt om det rundt omkring. Sjokk!!!!
  Bra du skriver om det!

 2. Ja, og forresten: Selv om jeg er kritisk, er det interessant å høre fra dem som ikke er det også, og jeg har en gjesteblogger i dag som argumenterer FOR direktivet… Stikk over en tur og legg igjen et spørsmål eller en kommentar da vel!

 3. Sus Scrofa says:

  Et relativt ferskt jungelord sier at når Unge Høyre protesterer mot EU, så må det være ille greier. Torbjørn Røe Isaksen oppfordrer til å underskrive.

 4. Verdix says:

  Daglig og siden 1972 og 1994 da det Norske folk stemte Nei til EU ser vi regjeringen og det norske storting m.m. undertrykker det norske folks EU-nei flertall og bryter den demoktatiske folkerett. Regjeringens folk bør derfor regnes for kriminelle.

  Boikott Inge Lønning:
  Inge Lønning er en fare for seg selv og demokratiet:

  Omkamp om grunnloven

  Slik stemte stortingsrepresentantene

  Våkn opp:

  http://www.neitileu.no/
  http://www.umeu.no/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *