Flokens valgomat (beta)

Noen mennesker stemmer på et fast parti av gammel vane. Andre legger til grunn et absolutt prinsipp, f.eks. «yte etter evne og få etter behov», «individets frihet og eiendomsrett er ukrenkelig» eller «følg bibelen». Da er det også enkelt. Andre igjen gjør en helhetsvurdering, veier ulike hensyn mot hverandre, og må kanskje inngå noen kompromisser. De finner stort sett ut av det, de også.

Flokens valgomat® er for deg som ikke er så inne på prinsipper og programmer og slikt, og som bare blir forvirret av å se ting fra flere sider. Så glem «kompromiss» og andre fancy fremmedord; her er det det enkle og naturlige som gjelder!

Sånn gjør du: Legg sammen poengene for det du misliker/avskyr, i kolonnene for hvert parti. Stem på partiet med høyest poengsum.

Klikk for større bilde:

Du tror kanskje vi er sent ute, men tvert om! Hvis testingen går bra, blir dette veilederen for elektronisk stemmegiving ved stortingsvalget i 2013!

For Flokens forskningsgruppe: abre

This entry was posted in Samfunn & politikk, Tant & fjas. Bookmark the permalink.

8 Kommentarer til Flokens valgomat (beta)

 1. Genialt! Denne bruker jeg neste gang.

 2. abre says:

  Ja, det enkleste er ofte det beste.

 3. Sus Scrofa says:

  “veilederen”? Kan man ikke bare krysse av og så sender skriptet stemmen og deretter en bekreftelsesmail[*] som forteller hva du faktisk har stemt? Så kan valget oppdateres fra “velg kandidat” i ordentlig gamle dager, via “velg parti” i før-internettsk tid til “velg valgomat”.

  [*] unntatt hvis utfallet ble FrP, da får man en bekreftelses-SMS fra 2009.

 4. abre says:

  Du har selvsagt rett.

  Det litt forsiktige forslaget var med tanke på de av oss som stemmer utfra prinsipper og kompromisser og sånt, og som kanskje ikke har nok avsky og misnøye i oss til å ha utbytte av valgomaten.

  Men det bør selvsagt være to knapper. En “Stem manuelt” for oss kjedelige og virkelighetsfjerne, og en “Stem med valgomat” for de mer jordnære og lidenskapelige.

  Så spørs det om elektronisk stemming i seg selv vil hjelpe på valgdeltakelsen. Men det går jo an å motivere. Kanskje det burde være trekning av en bil eller noe?

 5. Hydra says:

  Denne var veldig fin. Vi er jo så mange som påstod at i år stemte vi mot, ikkje for, men eg var ikkje klar over kor mykje eg faktisk kan vere mot. Takk.

 6. abre says:

  Hyggelig å kunne være til hjelp!

  Folk flest har nok mye antipati på lager, bare noen kommer med gode forslag. ;)

 7. hildeG says:

  hihihi
  Men den trenger nok litt videreutvikling. Eventuelt et forbehold om at den ikke passer for vidsynte og tolerante personer som meg (hehehe). Det eneste jeg fant å kunne krysse av her av det jeg ikke kan fordra, måtte være været (i sommer), Frpere og Stein Erik Hagen – i nevnte rekkefølge. Men ikke søren om jeg stemmer Rødt av den grunn…

 8. abre says:

  Ja, litt justeringer må man regne med. Men en ren misnøyebasert metode vil nok uansett favorisere fløyene en smule. Som du er inne på, er du neppe i målgruppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *