Internasjonal dag for ytringsfrihet

I dag er det den internasjonale aksjonsdagen for ytringsfrihet på nett.

Ytringsfrihet har vært debattert mye på bloggene. Det vil si, ytringsfriheten i Norge. Vi har skrevet om at vi må ta vare på den. At vi må være prinsipielle og konsekvente, og ikke la den uthules av gode hensikter. Dette er viktig, men det viser samtidig hvor heldige vi er. Vår frihet har blitt så selvsagt at mange ikke lenger har noe forhold til den. Man glemmer nesten hvorfor den er der. I mange land er dette svært annerledes.

Vi er vant til å kunne søke opp den informasjonen vi trenger, når vi trenger den. Hvis ei nettside ikke virker, er det snakk om et teknisk problem. I noen land kontrollerer makthaverne hva innbyggerne skal få tilgang til på nettet. I Kina har myndighetene til og med fått Google til å akseptere at søk gjennom deres søkemotor blir sensurert.

Hos oss kan vi skrive om politikk eller kontroversielle emner på nettet uten å tenke på andre konsekvenser enn de kommentarene vi får. Vår største bekymring er hvorvidt noen gidder å lese det vi skriver. I andre deler av verden er det mennesker som ytrer seg på nettet med fare for eget liv.

I dag kan du bruke din egen ytringsfrihet til å støtte andres.

Les mer hos Amnesty International.

This entry was posted in Samfunn & politikk, Ytringsfrihet. Bookmark the permalink.

En kommentar til Internasjonal dag for ytringsfrihet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *