Tidløs bransje

Hvis jeg ringer tannlegen, legen eller frisøren, får jeg time. Kanskje ikke med en gang, men på et nøyaktig angitt tidspunkt. Dermed slipper jeg å tenke mer på saken inntil jeg skal møte opp. Sånn fungerer det ikke med håndverkere. De siste ukene har jeg vært i kontakt med fem forskjellige, og det har stort sett foregått som følger:

– Hallo, jeg lurer på om dere kan ta på dere … (forklarer oppdrag)

– Ja, det skal vi nok få til. Men det er fryktelig travelt akkurat nå. Kan du ringe igjen litt senere i uka?

– OK.

– Ja hallo, det var jeg som ringte her om dagen angående … (forklarer oppdrag igjen)

– Akkurat, ja. Men du, jeg er ute på en jobb akkurat nå. Kan du ringe igjen over helga?

– Hei, jeg ringte i forrige uke i anledning … (kortversjon)

– Hvem snakket du med da?

– Det husker jeg ikke, men det gjaldt altså …

– Vent litt …

– Hallo?

– Han er ikke inne akkurat nå. Kan vi få ringe deg tilbake?

Hvorpå de slett ikke ringer tilbake, og jeg må ringe på nytt, osv. Men så, endelig:

– Hei, jeg har ringt før angående … (forklarer nok en gang)

– Det var deg, ja! Kan vi ta det i morra tidlig?

Og det kan vi ofte ikke. Siden jeg også inngår avtaler i jobben, og i motsetning til håndverkerne pleier å fastsette tidspunktet noe i forveien, kan «i morra» være nokså opptatt. Jeg har også opplevd flere ganger at vi omsider har blitt enige om et tidspunkt, men så «kom det noe i veien». Noe viktigere enn kunden, går jeg ut fra.

Jeg har skrevet om mine erfaringer med håndverkere tidligere, blant annet når det gjelder den avslappede holdningen til avtaler og tidsfrister. Dengang tok jeg forbehold om at opplevelsene mine kanskje ikke var representative, men det ser altså ikke ut til at noe har endret seg på dette punktet, ihvertfall. Det virker som håndverkerne mangler et fungerende system for å organisere jobbene sine. Resultatet er at de skyver ansvaret for organiseringen over på meg som kunde, og at jeg ikke får gjort det jeg skal gjøre.

Og det er ikke i orden.

This entry was posted in Frustrasjoner. Bookmark the permalink.

2 Kommentarer til Tidløs bransje

  1. Jeg har fått forklart fenomenet av en håndverker. Saken er at de til enhver tid må ha for mye å gjøre for ikke å få dødtid. I tillegg sliter de med å vite hvor lang tid hver jobb tar, sånn nøyaktig. Om vi legger sammen de to forholdene, samt det at en jobb ofte tar noen timer (til forskjell fra frisørtimen), får vi som kunder et problem.

    Du verden som det kan irritere.

  2. abre says:

    Joda, jeg skjønner dette, men jeg aksepterer det ikke uten videre. I motsetning til legen og tannlegen får håndverkeren forklart på forhånd hva jobben går ut på. Hvis de synes det er vanskelig å anslå omfanget kan det avtales en kjapp befaring først, og så kan man avtale selve jobben etterpå. Og feilberegner de tida, skal det gå utover deres lønnsomhet, ikke kundens tid.

    Hvis det skulle dukke opp aktører som beregner inn litt dødtid til fordel for forutsigbarhet og service, og heller er litt dyrere, er jeg ikke i tvil om hva jeg velger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *