Brun beis og bred pensel

Page 2 of 2 | Previous page

2 comments on this post.
  1. Anathema:

    Jeg ser på dette som den nye, norske måten å hitle debatten på. Etter 22. juli kommer ikke nordmenn lenger til å sammenligne meningsmotstandere med Hitler, men med Breivik. Det synes jeg er trist. På tide å finne opp et nytt verb – å “breivike” debatten? Da får man i hvert fall umiddelbart satt fokus på denne mekanismen som den antidemokratiske hersketeknikken den er.

  2. abre:

    Jepp. Hitler, Stalin, Bin Laden og Breivik.

    Noen mennesker sliter med uenighet, og ønsker egentlig ikke å debattere. De vil bare markere seg i debatten. Eller kanskje det er snakk om et behov for å forenkle virkeligheten, jeg er ikke sikker. Det er ihvertfall foruroligende vanlig å plassere meningsmotstandere i bås med ytterliggående. Sånn blir usikkerhet og innvandringsskepsis til islamofobi og rasisme, Israel-kritikk blir til antisemittisme, sosialdemokrati blir til totalitarisme, høyrepolitikk til utbytting, osv.

    Og, som vi har sett før: folk som hevder at biologi neglisjeres i sammenhenger der det har betydning, havner i selskap med reaksjonære av ymse slag. Før var det nazistene, nå har vi fått Breivik.

Leave a comment