OL-fix


De opprinnelige olympiske leker ble avholdt i Hellas i perioden 776 f.Kr – 393 e.Kr.

Lekene ble tatt opp igjen i moderne versjon fra 1896 (også det i Hellas), og senere utvidet med vinter-OL fra 1924. Siden da har arrangementene blitt stadig større og dyrere, og i de senere år også stadig mer preget av korrupsjon, budsjettoverskridelser og udemokratiske prosesser. Arrangørlandene konkurrerer om å overgå hverandre, og de mister bakkekontakten i ønsket om å markedsføre sitt eget land. Slik kan det naturligvis ikke fortsette.

Her er et forslag, helt gratis: La Hellas få lekene tilbake! Permanent. Da kan man bygge de nødvendige anleggene en gang for alle, og la deltakerlandene spleise på arrangementer og vedlikehold, fordelt etter antall deltakere. Hellas får beholde inntektene, og det er dem vel forunt.

Du tror kanskje at dette kun vil fungere for sommer-OL? Langt i fra: Det finnes flere vintersportssteder i Hellas, så de kan godt få hele greia.

IOC legges ned, naturligvis, og erstattes av et system med demokratisk valgt komite for hvert enkelt OL.

Det er til og med fullt mulig å drastisk redusere problemene med doping, ved at man kun lar de landene som aksepterer uanmeldte kontroller året rundt, få delta.

Sånn!

Se også:
Klarsynt resultatservice
Kjære sporten
Tap og vinn, stang ut og inn!
Circus Altius Fortius

This entry was posted in Betraktninger. Bookmark the permalink.

4 Kommentarer til OL-fix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *