Skriveoppgaver jeg har fått:


Skriv et kort avsnitt. Avsnittet skal beskrive et toalettbesøk på en rasteplass (obs! det er tomt for papir). Jeg-personen er blind (og det nevnes så klart ikke).

Løsning


Du reiser med sovevogn på et tog og hører merkelige lyder fra kupéen ved siden av. Beskriv hva du hører og undersøk saken. Skriv to versjoner. Omgivelsene og lydene er lik i begge, men i den ene er du politi, i den andre frisør.

Løsning, versjon A
og versjon B


En ung kvinne har i flere år blitt misbrukt seksuelt av sin far fra hun var åtte til hun flyttet hjemmefra. Hun har aldri snakket med noen om det som har skjedd. Faren er nå seksti år, og midt under festmiddagen i hans bursdagskalas klinger datteren i glasset og reiser seg for å tale. Gjengi talen.

Løsning


Du er på restaurant på første date med en kvinne du liker godt. Dere har akkurat fått servert forretten, og med ett oppdager du noe i suppa di. Når du rører diskré med skjeen ser du at det er en liten nøkkel. Du ser opp mot kjøkkenet og rekker å møte blikket til servitøren før han snur raskt og forsvinner ut kjøkkendøren.

Hva skjuler seg bak låsen som nøkkelen passer til? Du vil ikke at daten din skal oppdage hva du har funnet.

Løsning


Du er selger og skal selge en helt ny maskin til en kunde. Du vet ikke helt selv hvordan den virker, men må likevel prøve å gi inntrykk av at du kan alt om den og kan besvare alle spørsmål kjøperen måtte ha, slik at du haler salget i havn. Følgende setninger skal være med:

   – Den har en på hver side.
   – Det høres først ut som en lett susing.
   – Ca firehundre.
   – Alle jeg har snakket med i alle fall.
   – Hvordan kan du være så sikker på det?

Løsning


Du står i butikken og har akkurat fått igjen for lite vekslepenger. Dama i kassen bruker ekstremt mye parfyme, og du synes lukten er gyselig. Hun er en «close-talker», og ser alle rett i øynene.

Målet ditt er å få tilbake det du skal ha av vekslepenger, men;

   1. Du får ikke bruke ordene penger, veksel, mynt eller seddel
   2. Teksten skal inneholde minst fem rim
   3. Ikke fortell at dama stinker
   4. Dama mener hun har gitt igjen rett beløp

Løsning


Skriv om et kafébesøk sett gjennom Ole Brumm sine øyne. I løpet av besøket kommer Klatremus, Reven og Lille Petter Edderkopp innom (men ikke nødvendigvis sammen). Alle andre involverte er vanlige mennesker, og det er ingenting annet uvanlig med settingen. Du står fritt til å skape konflikter og problemstillinger etter eget ønske.

Løsning


Du har akkurat ankommet med fly til hovedkontoret for bedriften din, og skal holde et foredrag der du legger frem detaljene rundt den rapporten dere har jobbet med det siste året. Flyet var litt forsinket, så du er noe stresset da du ankommer møterommet der alle toppsjefene allerede sitter samlet. Dette er et viktig foredrag, og de ser forventningsfullt på deg når du kommer inn.

Idet du åpner kofferten din med alle modeller, notater og materialet du trenger for å legge fram rapporten, oppdager du at du har tatt feil koffert. Du står nå og ser ned på legoklosser, fargeark, tusjer, saks og små lekedyr i plast som tilhører din sønn.

   1. Du kan ikke røpe at du har tatt feil koffert
   2. Du kan ikke avlyse eller utsette foredraget
   3. Du kan selv velge hva bedriften din jobber med og hva rapporten dreier seg om
   4. Inkluder rekvisittene i kofferten din på en naturlig måte

Beskriv din opplevelse av foredraget.

Løsning


Skriv en novelle med utgangspunkt i dette bildet. Du får ikke bruke disse ordene: elg, bil, brann, flamme, gate.

Løsning